Valikko Sulje

Club Show -tuomarimme 2021

Rainer Vuorinen – yksi tunnetuimmista ja arvostetuimmista suomalaisista ulkomuototuomareista sekä kotimaassa että maailmalla. Rainerin ulkomuototuomarin ura alkoi vuonna 1967 ja päättyi Suomessa olevan säännön mukaisesti 2017. Meillä Suomessahan on ulkomuototuomareille ikäraja 80 vuotta. Tuon 50 vuoden aikana Rainer ehti arvostella kaikilla mantereilla hyvin monessa eri maassa. Joka paikassa hän oli odotettu ja arvostettu tuomari. 


Rainer on kasvattanut menestyksellisesti pitkäkarvaisia collieita kennelnimellä Rainwood mutta omistanut muitakin rotuja, esim. welsh corgi pembrokeja, saksanpaimenkoiria ja borderterrierin sekä Charlie-nimisen cavalier kingcharlesinspanielin, jonka kanssa Rainer nähtiin missä tahansa hän liikkuikin. Rainer on istunut myös Suomen Kennelliiton hallituksessa vuosikausia ja toiminut monen rotujärjestön puheenjohtajana ja useiden jalostustoimikunnissa.


Siviilielämässään Rainer oli mm. Tazzia-nimisen naistenvaatetehtaan omistajia ja sen pääsuunnittelija. Tazzia aikoinaan Rainer suunnitteli vaatteita myös koirien esittäjille. Rainerin urasta ja menestyksestä tuomarina voisi kirjoittaa kirjan.

Mutta mikä on sitten Rainerin side meidän rotuumme? Rainer arvosteli aikanaan usein myös Amerikassa ja tutustui siellä legendaariseen eläinlääkäriin ja tuomariin Josephine Deubleriin. Josephine Deubler oli kaikkien terrieri-ihmisten Mekan, Montgomeryn näyttelyn pitkäaikainen vetäjä – sen sielu. Montgomery on suurin terrierinäyttely maailmassa. Moni suomalainen terrieri-ihminen on tehnyt sinne ”pyhiinvaellusmatkan”.Josephine oli dandiedinmontinterrierien kasvattaja ja omistaja. Rainerilla oli kunnia arvostella tri Deublerin rotu tuossa kuuluisassa Montgomeryn näyttelyssä. Siellä kipinä rotuamme kohtaan syttyi. Rainer arvosteli sittemmin rotuamme monessa muussakin näyttelyssä eri puolilla tätä maapalloa.


Me olemme todella onnekkaita, että saamme tällaisen kokemuksen ja kiinnostuksen rotuamme kohtaan vihdoinkin käyttöömme!

– Marja Talvitie